vineri, 2 iulie 2010

Dumnezeu – speranta pentru Dorohoi

Proiectul “Dumnezeu speranta pentru Dorohoi” a luat fiinta ca urmare a inundatiilor care au lovit zona de Nord-Est a Romaniei, una dintre cele mai afectate localitatii fiind Municipiul Dorohoi. In urma dezastrului natural din localitatea sus amintita situatia este cat se poate de critica:
- Au fost afectate 880 de case cu peste 2.500 de persoane (reprezentand 10% din populatia orasului Dorohoi)
- Din casele afectate 250 sunt in pericol de prabusire imediata
- Din Biserica Penticostala Dorohoi 13 familii au fost afectate in urma viiturii, cea mai critica fiind situatia familiei Gradinaru, familie din care face parte Pastorul Bisericii din Dorohoi.
Prin acest proiect se urmareste:
- Asigurarea resurselor de hrana, apa, imbracaminte pentru cei loviti de viitura
- In mod special Biserica Penticostala “Betleem” din Dorohoi s-a implicat in oferirea celor ramasi pe drumuri o masa calda in fiecare zi, fapta la care membrii bisericii locale depun un efort voluntar la implinirea acestui scop; cu toate acestea zilnic e nevoie de aprozimativ 100-150 E pentru achizitionarea hranei ce trebuie preparata.
- Consolidarea, restructurarea si reconstruirea caselor afectate.

Scopul acestui proiect este acela de a arata lumii ca Dumnezeu exista ca o speranta in viata umanitatii si intotdeauna Dumnezeu lucreaza prin oameni pentru oameni.
Deasemenea dorinta noastra este ca Biserica Penticostala locala sa devina un punct de reper pentru toti cei care au fost afectati de inundatiile abatute asupra localitatii. Credem bazati pe Cuvantul lui Dumnezeu ca samanta ajutorarii oferita campului de oameni cuprins de disperare in momentele acestea de criza poate aduce rod in viitor pentru Imparatia lui Dumnezeu.

Toti cei dornici de a se implica in acest proiect o pot face in diferite moduri:
- Adresandu-se direct celor din Dorohoi (Mirel Panzariu, membru in comitetul din Dorohoi – tel: 0040743206424 Ciubotariu Dumitru, membru in comitetul din Dorohoi, - tel. 0040744798112)
- Sau in Italia:
- Ciubotariu Emil, membru in Biserica Penticostala “Bethel”- Finocchio – tel: 3456020004
-Panzariu Catalin, membru in Biserica Penticostala “Limanuri Bune” Villalba – tel: 3899652614

N.B. Toti cei cu dorinta dar prinsi de situatii nedorite ne pot ajuta si prin rugaciunile lor cu privire la acest proiect. Credem ca Dumnezeu este cu cei ce doresc binele celor nevoiasi.